dimarts, 31 de gener de 2017

DENIP. Casa Nostra Casa Vostra

El dilluns 30 de gener vam celebrar el dia del DENIP (Dia Escolar de la No Violència i la Pau) a tota l'escola.
El tema era reflexionar, sensibililitzar-nos i mobilitzar-nos des de les nostres possibilitats, davant la dramàtica i intolerable situació dels tots els refugiats, principalment els que fugen de la cruel guerra de Síria.
La terrible realitat dels refugiats ens fa mal, ens trenca el cor, ens increpa, i ens fa prendre partit. Així que hem fet nostre el lema de la ONG que lluita per fer conèixer la realitat de milers i milers de persones que han hagut de migrar per la força de casa seva i que tal i com diuen a la seva pàgina web; "Volem acollir persones que fugen de les guerres, de la fam, de la persecució política, per motius d’orientació sexual o per les seves creences. Però també volem acollir aquelles persones que ja són aquí i segueixen tenint dificultats per desenvolupar una vida digna. A totes aquestes persones els volem dir: casa nostra és casa vostra."

Des de l'escola vam fer un acte senzill però molt participatiu i carregat d'il·lusió.
Vam escoltar la cançó "Mediterráneo" que en Joan Manuel Serrat ha cedit per aquesta causa i lluita humanitària. Dos alumnes delegats van llegir-ne la lletra que la Teresa, la professora de català va traduír al català, la nostra llengua.
I cada curs va elaborar una cartolina amb una lletra del lema i un missatge d'esperança, de reivindicació, de voler canviar les coses que no ens agraden d'aquesta realitat, d'aquest nostre món.
Vam acabar l'acte cantant tots plegats una cançó " Somiem"

Adjuntem aquí l'acròstic del lema amb les reflexions de cada curs, que hem fet entre tots. 

CASA NOSTRA, CASA VOSTRA
C; de companys (P3)
A; d'amor i amistat (P4)
S; de volem que estigueu segurs (P5)
A; d'acollir i ajudar (1r primària)

N; de necessitem ser acollits, no som d'aquí però no podem estar           a casa. Nosaltres i vosaltres som persones. (2n primària)
O; d’oasi en el camí volem ser, un lloc de pau i seguretat en el vostre feixuc caminar (3r de primària).
S; de solidaritat per crear somriures, seguretat per crear il·lusions, sinceritat per afermar sentiment, seguretat per somiar amb la pau (4t de primària).
T; de no volem tristesa ni temor. Volem un món amb tranquil·litat i tolerància ( 5è de primària)
R; de refugi vol dir lloc protegit. Refugiat hauria de voler dir persona protegida. Els refugiats són persones, cal que siguin respectats (6è de primària).
A; d’acollim a tothom a casa nostra ( 1r ESO)                                 

C; de cooperar, de compartir, de fer ciutats acollidores.(2n ESO)
A; d’amor, alegria i amistat amb tothom sense distincions.(3r ESO)
S; de solidaritat amb els refugiats que fugen d’una guerra.(4t ESO)
A; d’ajuda als que ens necessiten, d'anhel de transformar el món d'ara ens cal moure'ns i lluitar pels pateixen. (professors ESO)

V; dels voluntaris valents que arrisquen la seva vida per als altres. (Escoles Verdes)
O; d’obligació d’obrir fronteres (Associació d’Alumnes)
S; de simbiosi, perquè ells ens aporten la seva cultura i nosaltres els donem una casa. (Club de lectura)
R; de la rebuda que haurien de tenir els refugiats. Aquesta hauria de ser font d'esperança, alegria comprensió, empatia i de solucions factibles. No tanquem les portes, obrim-les al món ( mestres etapa 7-12).
T; de terra. Però no d'una terra qualsevol sinó una terra de tots. Una terra de tothom Terra sense fronteres, terra d'acollida. Una terra on tothom sigui benvingut perquè casa nostra és casa vostra, si és que hi ha cases d'algú.( mestres 3-7).
A; d’ acollir als més necessitats en aquest cas, els refugiats és una acció que ens enforteix com a persones. És una retroalimentació del benestar físic, psíquic i emocional" ( Equip de Pastoral)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada